Кличко: будівництво мосту на Троєщину зрушить із мертвої точки

Читать на русском
Будівництво Подільсько-Воскресенського мосту через Дніпро в столиці поновиться в 2017 році.
ua-travels.livejournal.com

Будівництво Подільсько-Воскресенського мосту через Дніпро у столиці поновиться в 2017 році.

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в ефірі одного з телеканалів, повідомляє «Слово і Діло».

«Виділили 200 тисяч євро на аналітику, в наступному місяці міністр інфраструктури приїде до Києва. Упевнений, що ми з мертвої точки зрушимо це питання, і будівництво моста почнеться в цьому році», – сказав Кличко.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко пообіцяв добудувати Подільсько-Воскресенський містСказано 18 липня 2016 р.Статус обіцянки: У процесі

За його словами, будівництво має завершитися через три роки. Також Кличко додав, що воно триває вже майже 40 років.

«Міст будують вже 40 років, документація на міст датована 1979 роком. Досі він не побудований... Я сказав: «Через три роки ми повинні святкувати відкриття руху по цьому мосту», – підкреслив Кличко.

Документи про необхідність будівництва мосту датовані 1979 роком. Роботи з його будівництва почалися в 1993 році, однак через відсутність фінансування незабаром припинились. У грудні 2003 року будівництво мосту поновилося. Згідно з проектом, він повинен з'єднати Поділ із лівобережними районами Воскресенка та Райдужний масив. Загальна довжина мосту – близько 7,5 км.

Нагадаємо, Кличко доручив начальнику управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА Роману Ткачуку відзвітувати перед Київрадою про результати перевірки всіх шляхопроводів і мостів у столиці.

Раніше через обвал Шулявського мосту своїх посад позбулися три чиновника: гендиректор «Київавтодору» Олександр Густелєв, заступник голови КМДА Ілля Сагайдак і глава Солом'янського району Максим Шкуро.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: