ВООЗ підрахувала світові збитки від куріння

Читать на русском
Всесвітня організація охорони здоров'я назвала суму щорічних світових збитків від тютюнопаління.

Всесвітня організація охорони здоров'я назвала суму щорічних збитків світової економіки від тютюнопаління. Вони складають 1 трильйон доларів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Главком».

Повідомляється, що в цю суму входять витрати на охорону здоров'я і втрату продуктивності. З такими висновками виступили Всесвітня організація охорони здоров'я (ВООЗ) та Національний інститут онкології США з спільній доповіді.

Крім того, дослідники відзначають, що число смертей від вживання тютюну значно збільшиться до 2030 року.

«Число смертей від вживання тютюну, як очікується, зросте з 6 млн осіб щорічно до 8 млн до 2030 року. При цьому більше 80% [цих смертей] будуть зафіксовані в країнах з низьким і середнім рівнем доходу», - йдеться в доповіді.

Також, за даними дослідників, незважаючи на глобальне зниження частки курців серед людей, число споживачів тютюну в світових масштабах зростає.

«Куріння відповідально за втрати для світової економіки $ 1 трлн у вигляді витрат на охорону здоров'я і втрату продуктивності щорічно», - повідомляють експерти.

Дослідники додають, що держави мають всі способи знизити споживання тютюну серед населення, однак останнім часом вони не проявляють активності в цьому полі.

Нагадаємо, 20 грудня Верховна Рада України прийняла законопроект №5132 про підвищення акцизів на алкоголь, тютюн і інші продукти. За дане рішення проголосували 235 депутатів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: