Карта «подорожей» львівського сміття: як Львів закидав відходами всю Україну

Читать на русском

Тонни львівського сміття продовжують захоплювати Україну. 18 березня кілька фур вивантажували відходи в Криничках Дніпропетровської області.

Про «прописку» побутового непотребу, прибулі співробітники поліції дізналися з магазинних чеків, знайдених на місці порушення.

Тільки жителі Львова виробляють 600 тонн відходів в день. З більшості міських майданчиків сміття не вивозиться понад місяць. Санепідемслужби з острахом очікують сезонного потепління, готуючись до екологічної катастрофи. Під загрозою закриття продвольчі ринки, школи і дитсадки Львова.

Нагадаємо, 17 березня мер Львова Андрій Садовий повідомив про розірвання договору з приватним полігоном ТПВ в Донецькій області. Це був останній полігон в Україні, який ще приймав сміття з Львівської області.

З іншого боку мер похвалився, що через годину буде укладати з французькою компанією Egis контракт на виготовлення проекту сучасного сміттєпереробного комплексу.

А вже наступного дня, поліція затримала сміттєвози у Дніпропетровській області.

З жовтня 2016 року зафіксовано 21 факт перевезення сміття з Львівської області в інші регіони країни і по ним відкрито 11 кримінальних справ.

«Слово і Діло» підготувало інфографіку, як карту «подорожей» львівських відходів Україною: куди вивозили, де утилізували, а де поліція затримувала до відмови завантажені відходами фури.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: