Франція надасть Львову 650 тисяч євро на проект щодо закриття та рекультивації Грибовицького звалища

Читать на русском
Уряд Франції надасть Львову грант у 650 тисяч євро на проектну документацію щодо закриття та рекультивацію Грибовицького звалища.

Уряд Франції виділить Львову грант у 650 тисяч євро на проектну документацію щодо закриття та рекультивацію Грибовицького звалища.

Про це заявив міський голова Львова Андрій Садовий, передає «Слово і Діло».

«Французький уряд ухвалив рішення про надання гранту в розмірі 650 тисяч євро на повний пакет проектної документації щодо закриття та рекультивації Грибовицького звалища», – сказав мер у п'ятницю у відеозверненні.

Міські легенди України. Львів: Грибовицьке сміттєзвалищеУ рамках проекту «Міські легенди» України «Слово і Діло» розповідає про історію найскладніших проблем міст країни. На черзі – Львів і Грибовицьке сміттєзвалище.

За словами Садового, всі роботи виконає французька компанія «Ежис», що має досвід розробки проекту рекультивації та нагляду за роботами на одному з найбільших полігонів ТПВ у Марселі.

Також мер Львова заявив, що досі немає підтвердження з боку Мінрегіону щодо затвердження кредитного договору Європейським інвестиційним банком на будівництво нового комплексу з переробки відходів для Львова.

«Цей договір дозволив би нам негайно розпочати роботу з будівництва нового комплексу. Жодних інших причин для такого саботажу, крім як свідоме перешкоджання реалізації проекту, я не бачу», – сказав Садовий.

Також він повідомив, що останнім часом мерія фіксує відновлення практики блокування вивезення відходів зі Львова.

«На сьогодні 18 машин, які везли відходи зі Львова на інші полігони, були затримані та заарештовані. Не бралися до уваги ані офіційні договори, ані офіційні документи на перевезення», – сказав Садовий.

Раніше повідомлялося, що на Грибовицькому звалищі почали укріплювати дамбу.

Нагадаємо, Володимир Гройсман раніше заявив, що ситуація зі львівським сміттям зайшла в глухий кут.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: