Нікуди подітися: для львівського сміття закрили всі полігони в Україні

Читать на русском
Власник приватного полігону твердих побутових відходів (ТПВ) у Донецькій області розірвав угоду зі Львовом про прийом міського сміття. Це був останній полігон, який досі приймав львівські відходи.

Сьогодні в Україні закрили останній полігон, який ще приймав вантажівки зі львівським сміттям. Мер Львова Андрій Садовий запевняє, що раніше укладені угоди розриваються через тиск влади на власників приватних полігонів.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook, повідомляє «Слово і Діло».

17 березня власник приватного полігону твердих побутових відходів (ТПВ) у Донецькій області розірвав угоду зі Львовом про прийом міського сміття. Це був останній полігон, що досі приймав львівські відходи.

«Українська держава закрила останній полігон, куди ми могли вивозити ТПВ зі Львова. Раніше доступ нам повністю закрила Львівська область, згодом – усі інші області. Останній полігон, з яким було підписано угоду, – приватний, у Покровську Донецької області. Сьогодні вранці подзвонив власник і сказав, що змушений розірвати угоду через тиск з боку державних структур», – повідомив Садовий.

Міські легенди України. Львів: Грибовицьке сміттєзвалищеУ рамках проекту «Міські легенди» України «Слово і Діло» розповідає про історію найскладніших проблем міст країни. На черзі – Львів і Грибовицьке сміттєзвалище.

Проте сьогодні львівська міськрада підписала угоду з французькою компанією Egis на виготовлення проекту сучасного сміттєпереробного комплексу у Львові. Всі витрати з підготовки такого проекту оплачує французький уряд.

Нагадаємо, що через закриття Грибовицького сміттєзвалища Львів змушений вивозити міське сміття на полігони ТПВ у інших областях, проте поліція блокує вантажівки зі сміттям, а власники полігонів ТПВ відмовляються від раніше укладених угод.

У львівській мерії неодноразово заявляли, що планомірне перешкоджання утилізації львівського сміття відбувається з відома органів державної влади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: