Порошенко: торгові відносини з «конфіскованими» заводами в ОРДЛО не підтримуються

Читать на русском
Петро Порошенко звернувся до міністра закордонних справ Люксембурга з проханням посилити санкції проти Російської Федерації за націоналізовані підприємства на Донбасі.

Президент України Петро Порошенко на зустрічі з міністром закордонних справ Люксембурга заявив, що після «націоналізації» підприємств на території Донбасу торгові відносини з ними не підтримуються.

Про це інформує «Слово і Діло», посилаючись на прес-службу Глави держави.

Також Порошенко просив Євросоюз посилити санкції проти Росії.

«Після захоплення цих підприємств ми не можемо мати жодних торгових відносин із цими «конфіскованими» підприємствами. Ми не будемо дозволяти їхню діяльність. І просимо підтримки цих рішень, у тому числі шляхом посилення санкцій ЄС проти Російської Федерації, яка дозволила це грубе порушення міжнародного права», – сказав він.

Петро ПорошенкоНародний депутат України

Порошенко нагадав, що РФ визнала фейкові документи так званих «ДНР» і «ЛНР», а пізніше відбулося захоплення українських підприємств, які працювали в правовому полі України – платили податки, виплачували зарплату в гривні.

Крім того, під час зустрічі Президент подякував ЄС за нещодавнє рішення продовжити санкції за незаконну анексію Криму: «Це для нас надзвичайно важливо і є демонстрацією позиції підтримки України».

Раніше Порошенко запропонував позбавляти громадянства України за наявність паспорта іншої держави.

Також Пєсков запевнив США, що РФ не наполягатиме на пом'якшенні санкцій.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: