Порошенко звинуватив РФ у конфіскації заводів і вимагає санкцій

Читать на русском
Президент України Петро Порошенко закликав Європу ввести санкції проти осіб, які конфіскували українські підприємства на окупованих територіях Донбасу.

Президент України Петро Порошенко закликав Європу ввести санкції проти осіб, які конфіскували українські підприємства на окупованих територіях Донбасу.

Про це він заявив в середу на зустрічі з держсекретарем Великої Британії у закордонних справах і справах Співдружності Борисом Джонсоном і міністром закордонних справ Республіки Польща Вітольдом Ващиковським, повідомляє прес-служба голови держави, інформує «Слово і Діло».

Президент вимагатиме розширити санкції проти причетних до «націоналізації» активів в ЛДНР.

Президент Петро Порошенко заявив, що Росія де-факто конфіскувала українські підприємства, які знаходяться на непідконтрольних Києву територіях.

Сьогодні «ДНР» і «ЛНР» «націоналізували» українські підприємства, що знаходяться на підконтрольних сепаратистам територіях. Зокрема Кремль захистив конфіскацію підприємств у ЛДНР.

«Де-факто, Росією конфісковані активи державні і приватні, які розташовані на окупованих територіях, що є ще одним свідченням окупації Росією частини Сходу України», - сказав президент під час переговорів з міністрами закордонних справ Великої Британії та Польщі.

Америка збереже санкції проти Росії до повернення КримуСьогодні, 21 лютого, в Радбезі ООН під час дебатів на тему конфліктів в Європі було ухвалено рішення щодо збереження санкцій проти Росії до повернення Криму Україні.

Порошенко також зазначив, що Україна вимагатиме розширити санкції проти причетних до конфіскації.

«За всі ці дії обов'язково настане покарання. Україна вимагатиме розширення санкцій на тих, хто вкрав українські підприємства», - підкреслив глава держави.

Як повідомлялося, Порошенко обговорив з Штайнмайером «кримський пакет» санкцій проти РФ.

Нагадаємо, в Європі заявили про готовність продовжити санкції проти Януковича і його соратників.

Раніше Австрія виступила за часткове зняття санкцій з Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: