«Віджаті» ватажками «Л/ДНР» українські підприємства закриваються

Читать на русском
Ватажки невизнаних республік обіцяли наповнювати місцевий бюджет на 70 відсотків за рахунок роботи захоплених виробництв, підприємства швидко переорієнтувати на Росію. Але минув лише тиждень і багато заводів закриваються.

На підприємствах, «націоналізованих» очільниками «Л/ДНР», ситуація критична. Всупереч яскравим прогнозам місцевої влади, заводи змушені закриватися.

Ватажки невизнаних республік обіцяли наповнювати місцевий бюджет на 70% за рахунок роботи захоплених виробництв, підприємства швидко переорієнтувати на Росію. Але минув лише тиждень і багато заводів закриваються, хоча зарплату робочі ще отримують, – повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на «Коммерсантъ».

Відносно стабільною є ситуація на Харцизькому трубному заводі, який належав українському бізнесмену Рінату Ахметову. Незважаючи на те, що з 1 березня на ньому ввели зовнішнє управління, працівники, як і раніше, отримали дві третини зарплати на банківські картки.

«Метінвест наприкінці лютого зупинив виробництво на цьому заводі через блокаду Донбасу, зберігши частину зарплати. Своєю чергою, співробітники Єнакіївського металургійного заводу розповідають, що остання зарплата була на початку лютого й зараз виробництво зупинено.

Схожа ситуація й на Донецькому металургійному заводі, власники якого оголосили про зупинку підприємства 27 лютого, напередодні введення зовнішньої адміністрації з боку «ДНР».

«У 20-х числах лютого прийшов аванс, останні місяці більшість простоює, отримували дві третини ставки через неможливість підвезення сировини з України», – розповів працівник ДМЗ.

Він також розповів, що під час літнього страйку залізничників у «ДНР» сировину привозили з Росії. Зарплати при цьому приходили на картки української «дочки» Сбербанку в гривнях.

«Поки на роботу людей не викликають, але обіцяють, що до 10 березня з'явиться зрозумілість із тим, продовжать працівникам платити чи ні», – уточнив він.

Ультиматум «Л/ДНР»: чим завершиться «націоналізація» підприємств Донбасу?Незалежний енергетичний експерт розповів, чи можуть сепаратисти «націоналізувати» підприємства Донбасу.

Уже після введення зовнішнього управління «ДНР» на підприємствах українських власників був змушений зупинити свою роботу коксохімічний комбінат, розташований у Макіївці.

Видання наводить повідомлення жителів Донецька в соцмережах про те, що після появи зовнішніх керівників від «ДНР» в єдиному п'ятизірковому готелі міста «Донбас палас», що також належав Ахметову, з готелю почали виносити кавомашини та барне обладнання.

Нагадаеємо, раніше терористи вимагали візиту на українські підприємства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: