Екс-президента Сербії і Чорногорії посадили за корупцію на три роки

Читать на русском
Колишнього президента Сербії і Чорногорії Светозара Маровича засудили до майже трьох років ув'язнення за корупційні злочини. Крім того, йому доведеться повернути державі 1,2 млн євро.
Светозар Марович

Колишнього президента Сербії і Чорногорії Светозара Маровича засудили до майже трьох років ув'язнення за корупційні злочини.

Про це пише Deutsche Welle, повідомляє «Слово і Діло».

Крім того, йому доведеться повернути державі 1,2 млн євро.

Екс-президент зізнався, що зловживав посадою заради вигоди очолюваного ним кримінального угруповання, яке займалося оборудками з нерухомістю в Будві – одному з найбільших курортів Адріатичного моря.

Зазначимо, що Марович – перший високопосадовець, який потрапить за корупційні злочини до в'язниці. Зазвичай обвинувачені в корупції посадовці або користуються заступництвом власних партій, або затягують розгляд справи, до спливу терміну давності злочинів.

Французькі депутати передали Олланду проект резолюції про його імпічментСпікер Національних зборів Франції Клод Бартолон направив на розгляд Єлисейського палацу проект резолюції про імпічмент президенту Франсуа Олланду.

Засудження Маровича вдарило по правлячій Демократичній партії соціалістів Чорногорії та екс-прем'єр-міністру Міло Джукановичу, який також опинявся в центрі корупційних скандалів стосовно оборудок із нерухомістю та будівництвом.

Нагадаємо, суд виправдав екс-президента Єгипту Хосні Мубарака.

Раніше повідомлялось, що майно засудженого за корупцію екс-прем'єра Молдови Влада Філата продадуть на аукціоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: