Французькі депутати передали Олланду проект резолюції про його імпічмент

Читать на русском
Спікер Національних зборів Франції Клод Бартолон направив на розгляд Єлисейського палацу проект резолюції про імпічмент президенту Франсуа Олланду.
Франсуа ОлландФото з відкритих джерел

Спікер Національних зборів Франції Клод Бартолон направив на розгляд Єлисейського палацу проект резолюції про імпічмент президенту Франсуа Олланду.

Про це пише Le Monde з посиланням на копію документа, повідомляє «Слово і Діло».

Проект резолюції був надісланий також прем'єр-міністру Франції. Як зазначає Бартолон у листі до документа, проект імпічменту представив депутат від партії «Республіканці» Крістіан Жакоб.

Проект отримав підтримку 79 депутатів Національних зборів, членів партії «Республіканці». Для розгляду документа в Єлисейському палаці необхідно не менш ніж 58 підписів депутатів.

Путін вів жорстку гру: Олланд розкрив подробиці створення «нормандського формату»Журналісти Le Monde у Франції випустили книгу, засновану на багаторічних неофіційних розмовах з президентом Франції Франсуа Олландом.

Приводом для підготовки резолюції про імпічмент Олланду стали його висловлювання про операції французьких спецслужб в інших країнах щодо усунення особливо небезпечних ісламістських радикалів. Такі повідомлення, на думку партії «Республіканці», є «очевидним розголошенням секретних відомостей, що стосуються національної безпеки», що «свідчить про неналежне виконання президентом його обов'язків».

Нагадаємо, нещодавно прем'єр Чорногорії Міло Джуканович звинуватив опозицію в спробі його вбивства.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: