Прем'єр Чорногорії звинуватив опозицію в спробі його вбивства

Читать на русском
Прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович звинуватив проросійськи налаштований опозиційний Демократичний фронт в участі в змові з метою його вбивства.
Міло ДжукановичФото: openmonte.com

Прем'єр-міністр Чорногорії Міло Джуканович звинуватив проросійськи налаштований опозиційний «Демократичний фронт» в участі в змові з метою його вбивства.

Про це він заявив, виступаючи в ефірі телеканалу, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на DW.

«Я розглядаю цю діяльність як участь у підготовці мого вбивства», – сказав Джуканович.

У РФ пообіцяли жорстко відреагувати на вступ Чорногорії до НАТОРосійське Міністерство закордонних справ засудило підписання Чорногорією протоколу про приєднання країни до НАТО.

Нагадаємо, нещодавно Чорногорія звинуватила «російських націоналістів» у спробі теракту в країні в день парламентських виборів – 16 жовтня.

6 листопада спеціальний прокурор Чорногорії Мілівой Катніч повідомив, що напередодні виборів була розкрита «потужна організація» приблизно з 50 росіян, сербів і чорногорців. Вони планували змову, метою якої було захоплення парламенту після виборів і знищення прем'єр-міністра.

У результаті заарештували 14 осіб, двоє росіян перебувають у розшуку. При цьому спеціальний прокурор уточнив, що органи правопорядку Чорногорії не мають доказів, що російська влада має стосунок до змови.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: