Екс-директор МВФ засуджений до 4,5 років в'язниці за махінації

Читать на русском
Іспанський суд засудив екс-директора Міжнародного валютного фонду Родріго Рато до 4,5 років в'язниці за зловживання з кредитними картами в банку Bankia.
Родріго Рато

Іспанський суд засудив екс-директора Міжнародного валютного фонду Родріго Рато до 4,5 років в'язниці за зловживання з кредитними картами в банку Bankia.

Про це пише агентство Reuters, повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з матеріалами суду, екс-чиновник визнаний винним у привласненні та розтраті на особисті потреби коштів із кредитних карток зазначеного банку.

Рато раніше обіймав посади віце-прем'єр-міністра Іспанії (1996-2004 рр.), директора-розпорядника МВФ (2004–2007 рр.) і президента банківської групи Bankia (2010-2012 рр.).

За три роки Україна має виплатити 14 мільярдів доларів боргуПротягом трьох років Україна має сплатити 14 мільярдів доларів за зовнішніми боргами. Про це розповів генеральний директор інвестиційної компанії Dragon Capital Томаш Фіала.

В суді він проходив разом із 64 іншими керівниками й колишніми членами правління банку Bankia, а також створеного на його базі ощадного банку Caja Madrid.

Підсудний заперечує будь-які порушення, стверджуючи, що витрати, нараховані на кредитні карти, були законними.

Раніше повідомлялося, що екс-директора МВФ підозрюють у шахрайстві на суму 6,8 млн євро.

Нагадаємо, в лютому міністр фінансів України Олександр Данилюк обіцяв, що Україна буде менше брати в борг. Пізніше він повідомив, що в Мініфіні очікують, що МВФ ухвалить рішення про надання Україні траншу кредиту через 2-3 тижні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: