Суд виправдав екс-президента Єгипту Мубарака

Читать на русском
Мубарак останні кілька років перебував у військовому госпіталі у зв'язку з поганим станом здоров'я.

Вищий апеляційний суд в Єгипті виправдав колишнього президента країни Хосні Мубарака у справі про вбивство демонстрантів під час масових акцій протесту проти його правління в 2011 році.

Слухання по справі тривали весь четвер, 2 березня, повідомляє ВВС, передає «Слово і Діло».

Туреччина очікує від Трампа видачі ҐюленаВлада Туреччини висловила сподівання, що президент США Дональд Трамп, ймовірно, спробує внести зміни як в близькосхідну політику Вашингтона, так і його позицію щодо інших країн світу.

У результаті суддя прийшов до висновку, що колишній президент, спочатку засуджений до довічного ув'язнення, невинний в інкримінованих йому злодіяннях.

Також суд відхилив клопотання родичів загиблих під час демонстрацій, які просили відновити провадження за цивільними позовами, які були подані ними стосовно Мубарака.

Мубарак останні кілька років перебував у військовому госпіталі у зв'язку з поганим станом здоров'я. Проте на нинішньому процесі він був присутній особисто - його доправили в суд на вертольоті.

Відзначимо, що в червні 2012 року Мубарак був засуджений до довічного ув'язнення, однак у листопаді 2014 року каїрський суд зняв з екс-президента та його синів всі обвинувачення у справі про загибель демонстрантів і корупційних злочинах.

Раніше повідомлялося, що Молдова офіційно підтвердила затримання українського судді Чауса.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: