Рішення суду ООН дозволить судити Путіна – Мін'юст

Читать на русском
Рішення Міжнародного суду ООН у Гаазі за позовом України проти Росії зробить можливим кримінальний суд над президентом РФ Володимиром Путіним і його оточенням.

Рішення Міжнародного суду ООН за позовом України проти Росії уможливить проведення кримінального суду над президентом Володимиром Путіним та його поплічниками.

Про це в ефірі одного з каналів заявив міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

Рішення проти РФ суд у Гаазі має винести до кінця квітняЗаступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль прогнозує, що рішення про запровадження тимчасових заходів щодо Росії Міжнародний суд Організації об'єднаних Націй (ООН) винесе до кінця квітня.

Він зазначив, що Міністерство зібрало велику кількість доказів проти Росії, які вже направили до суду ООН. Ці документи, за його словами, фактично є календарним щоденником порушень прав людини з боку Росії, які були зафіксовані в Криму та на Донбасі.

«Незважаючи на певні скептичні зауваження деяких експертів щодо тривалості процесу, я переконаний, що це той суд, який у підсумку приведе до рішення на користь України та кримінального суду над Путіним і його оточенням», – наголосив Петренко.

Зазначимо, що 8 березня під час слухань у Міжнародному суді ООН Україна надала власну оцінку позиції Росії.

Нагадаємо, Росія, захищаючи свою позицію в Гаазі, наполягає, що в України немає підстав для звинувачень, оскільки ті, хто надали для використання ракетний комплекс «Бук», не мали наміру збивати саме цивільний літак.

Нагадаємо, раніше в Кремлі заявили про намір визнати рішення Гаазького суду за позовом України проти Росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: