Гройсман обіцяє швидке рішення щодо Сбербанку РФ і паспортів «ДНР/ЛНР»

Читать на русском
За його словами, зараз з'ясовуються юридичні підстави, чи так це насправді, і якщо так, то і Нацбанк, і РНБО, і Президент дуже швидко відреагують на цю ситуацію.

Національний банк України (НБУ) та інші компетентні органи наразі вивчають питання про прийом банками, що працюють в РФ, зокрема Сбербанком Росії, так званих «паспортів» «ДНР/ЛНР» для ухвалення рішення про доцільність запровадження санкцій.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, передає «Слово і Діло».

Російські спецпризначенці прибули до «Л/ДНР» для тренувань диверсантів – ІСКоординатор групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук повідомив про прибуття на окуповані території російських спецпризначенців.

«Зараз з'ясовуються юридичні підстави, чи так це насправді. Якщо так, то, думаю, і Нацбанк, і РНБО, і Президент дуже швидко відреагують на цю ситуацію, й ця відповідь буде дуже-дуже адекватною ... Думаю, розберемося швидко», – сказав прем'єр на засіданні Кабінету міністрів у Києві в п'ятницю.

Це питання знову порушив очільник МВС України Арсен Аваков. Як і трьома днями раніше, він закликав до запровадження санкцій щодо Сбербанку Росії.

Як повідомлялося раніше, російський Сбербанк погодився обслуговувати людей із невизнаними паспортами «ДНР/ЛНР».

Нагадаємо, 18 лютого президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання в Росії документів, виданих громадянам України та особам без громадянства, що проживають на окупованих територіях Донецької та Луганської областей України.

Варто відзначити, що визнання Росією «паспортів» бойовиків на окупованій частині Донбасу засудили не лише в Україні – різкою була й реакція світової спільноти. Жодна країна не визнала фейкові документи, за винятком Білорусі, яка хоч і не визнає «паспорти» «ДНР/ЛНР», проте розглядає варіант вибіркового пропуску осіб із такими «документами» на свою територію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: