Парубій закликав жителів ОРДЛО не отримувати фейкових «паспортів ЛДНР»

Читать на русском
Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав жителів тимчасово непідконтрольних територій на Донбасі відмовитися від отримання «паспортів» псевдореспублік.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій закликав жителів тимчасово непідконтрольних територій на Донбасі відмовитися від отримання «паспортів» псевдореспублік.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», пише «Слово і Діло».

«Я хотів би закликати наших громадян, які нині перебувають на окупованих територіях, не погоджуватися на ці правила, які нав'язує Путін, не брати тих бандитських паспортів так званих ЛНР і ДНР, тому що це шлях у нікуди», - сказав А.Парубій в інтерв'ю телеканалу «Рада» в п'ятницю.

Спікер зазначив, що такі дії ще більше відрізують їх від України. Він також висловив упевненість, що велика кількість українців на окупованій території чекає на звільнення земель.

ЄС не пускатиме до себе з «паспортами» «Л/ДНР»Указ президента Росії Володимира Путіна про визнання деяких документів, виданих ДНР і ЛНР, суперечить духу Мінських домовленостей. Про це розповіла представниця Єврокомісії Майя Косьянчич.

«Їм треба дати упевненість, що цей час настане невдовзі. І йти на політичні ігри, які проводить Путін із визнанням паспортів, немає сенсу і необхідності. Вважаю, що немає ніякої потреби бути власником бандитського паспорта терористичного угруповання», - заявив голова парламенту.

«Рішення щодо визнання паспортів бандформувань лише підтверджує, що він і є організатором та сценаристом агресії і вторгнення на територію нашої країни», - сказав А.Парубій.

Раніше повідомлялося, що генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр розкритикував рішення керівництва Росії щодо визнання «документів» ОРДЛО.

Нагадаємо, депутат Держдуми РФ і співак Йосип Кобзон заявив, що він є громадянином Росії і спростував наявність у себе «паспорта Донецької народної республіки».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: