ЄС не пускатиме до себе з «паспортами» «Л/ДНР»

Читать на русском
Указ президента Росії Володимира Путіна про визнання деяких документів, виданих ДНР і ЛНР, суперечить духу Мінських домовленостей. Про це розповіла представниця Єврокомісії Майя Косьянчич
Майя Косьянчич

Указ президента Росії Володимира Путіна про визнання деяких «документів», виданих «ДНР» і «ЛНР», суперечить духу Мінських домовленостей.

Про це заявила представник Європейської комісії Майя Косьянчич, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

«Указ не відповідає духу Мінських домовленостей», – наголосила вона.

В Євросоюзі також вкотре запевнили в продовженні підтримки територіальної цілісності, суверенітету, єдності України, а також повної імплементації Мінських домовленостей.

«Документи для подорожей, видані так званими «ДНР»/«ЛНР», не визнаються Європейським Союзом», – наголосила представник Єврокомісії.

Росію необхідно притягнути до відповідальності через ситуацію в Україні – Пенсвіце-президент США Майкл Пенс заявив, що Росію необхідно притягнути до відповідальності через ситуацію в Україні.

Косьянчич також розповіла, що високий представник ЄС із зовнішніх справ та політики безпеки Федеріка Могеріні обговорила це питання з очільником МЗС Росії Сергієм Лавровим напередодні в Мюнхені.

Нагадаємо, 18 лютого сайт Кремля оприлюднив указ за підписом президента Росії про визнання на території Російської Федерації документів, які видані громадянам України та особам без громадянства, що постійно проживають на територіях Луганської та Донецької областей, окупованих проросійськими бойовиками.

Раніше повідомлялося, що генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр розкритикував рішення керівництва Росії про визнання «документів» ОРДЛО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: