Суд залишив арештованими 26 мільйонів доларів Іванющенка

Читать на русском
Заступник генерального прокурора України Євген Єнін розповів про долю заарештованих коштів колишнього депутата від ПР Юрія Іванющенка.
Юрій Іванющенко

Апеляційний суд Латвії залишив у дії арешт 26 мільйонів доларів колишнього народного депутата від фракції «Партії регіонів» Юрія Іванющенка, що призначені для спецконфіскації.

Про це на власній сторінці в Facebook написав заступник генерального прокурора Євген Єнін, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

«7 березня латвійський апеляційний суд залишив у дії рішення суду першої інстанції щодо спеціальної конфіскації 26 мільйонів доларів, які належать Юрію Іванющенку. Його адвокати не змогли довести законність зазначених коштів. Рішення є остаточним і оскарженню не підлягає», – написав він.

Єнін підкреслив, що українське слідство перебувало в постійному контакті з латвійськими компетентними структурами й сприяло конфіскації цих грошей.

«Іванющенко остаточно втратив можливість повернути ці гроші. Натомість Україна має шанси побачити ці гроші, щойно відповідний вердикт щодо Іванющенка в Україні набуде чинності», – зазначив заступник генпрокурора.

«Генпрокуратура буде вдячна всім, хто володіє й готовий поділитися докладною інформацією про міфічні 5,4 мільярда доларів Іванющенка в іноземних юрисдикціях, нібито втрачених для нашої держави після нещодавнього скасування санкцій Європейського Союзу», – додав він.

Нагадаємо, ЄС виключив Іванющенка із санкційного списку. Водночас у ГПУ заявили, що розслідування проти нього триває.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: