Левус так і не домігся кримінальних справ проти людей Іванющенка на ринку «Сьомий кілометр»

Читать на русском

Кримінальні провадження проти людей, наближених до колишнього народного депутата й відомого бізнесмена Юрія Іванющенка, що займалися «кришуванням» злочинів на відомому одеському ринку «Сьомий кілометр», так і не були відкриті.

Обіцянку домогтися відкриття кримінальних проваджень щодо осіб, причетних до покривання злочинів на одному з найбільших торгових майданчиків України, дав 4 лютого 2016 року депутат від фракції «Народного фронту» Андрій Левус, нагадує «Слово і Діло».

«Рано чи пізно ми вийдемо на рішення щодо звинувачення конкретних людей у злочинній бездіяльності. Бо вони спокійно покривають злочин міжнародного масштабу. Адже ринок «Сьомий кілометр» – один із найбільших торгових майданчиків у Європі. Там присутній міжнародний трафік зброї, наркотиків та контрабанди», – заявив тоді нардеп.

Після цього тодішній голова Одеського обласного управління Нацполіції Гіоргі Лорткіпанідзе кілька місяців намагався звільнити керівника відділу поліції ринку Анатолія Мадея. Як заявляв тоді сам Лорткіпанідзе, зробити це йому завадили з Києва.

Щоб з’ясувати, як ідуть справи з притягненням до кримінальної відповідальності осіб, яким інкримінується «кришування» злочинів на «Сьомому кілометрі», «Слово і Діло» направило Андрію Левусу інформаційний запит. У відповіді на нього народний депутат зазначив, що кримінальних проваджень до осіб, яких він підозрює в покриванні злочинів на ринку відкрито не було, хоча одіозний місцевий начальник поліції Мадей завдяки його зверненню з внутрішніх органів був звільнений.

Отже в досьє нардепа з’явилася перша невиконана обіцянка. Водночас іще 9 зобов’язань Левуса вже виконані. Дізнатися, як виконують свої обіцянки його колеги, можна в рейтингу відповідальності депутатів Верховної Ради.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: