ЄС виключив Іванющенка з «чорного списку» та зняв санкції

Читать на русском
Рада Європи підтвердила виключення з списку санкцій ЄС колишнього нардепа та соратника Віктора Януковича Юрія Іванющенка, відомого ще як Юра Єнакієвський.

Санкції щодо Януковича та 14 його соратників продовжені до 2018 року. Винятком з списку санкцій став Юрій Іванющенко.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на УНІАН.

Санкції проти Януковича і його оточення були введені в березні 2014 року та продовжені в березні 2015 року. Наразі, за ​​інформацією Ради ЄС, санкції проти екс-президента України Віктора Януковича та ще 14 його соратників будуть діяти до 6 березня 2018 року, за винятком Іванющенко.

«3 березня 2017 року Рада продовжила до 6 березня 2018 року рішення про заморожування рахунків 15 осіб, визнаних відповідальними за незаконне привласнення українських державних коштів або за зловживання службовим становищем», - йдеться в повідомленні.

Манафорт планував повернення Януковича до УкраїниЕкс-заступник Пол Манафорта, який працював із президентом-утікачем Януковичем, планував повернути «легітимного» в Україну.

Екс-депутат ВРУ Юрій Іванющенко підозрювався в скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата майна в особливо великих розмірах). Оскільки органи прокуратури не змогли вчасно завершити слідство стосовно Іванющенка, його адвокати через суд домоглися закриття справ.

1 березня Верховний суд України закрив всі кримінальні провадження стосовно колишнього народного депутата від Партії регіонів, бізнесмена Юрія Іванющенка.

Нагадаємо, днями раніше також слідчі органи провели обшуки на вертолітному майданчику Януковича.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: