Луценко обурений: суд закрив усі справи щодо Іванющенка

Читать на русском
Верховний Суд України під час засідання ухвалив рішення закрити всі справи, що стосуються колишнього народного обранця Юрія Іванющенка.

Верховний Суд України під час засідання ухвалив рішення закрити всі справи, що стосуються колишнього народного обранця Юрія Іванющенка.

Про це генеральний прокурор Юрій Луценко повідомив у Фейсбуці, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні дізнався, що Верховний Суд без повідомлення прокуратури ухвалив рішення закрити всі справи по Іванющенку», - написав він.

Генпрокурор підкреслив, що рішення ухвалено перед продовженням санкцій Євросоюзу стосовно заарештованих активів екс-президента Віктора Януковича і його соратників.

«У мене є багато емоцій і не менше аргументів проти цього рішення. Але єдиний вихід - якомога швидше змінити склад ВСУ», - резюмував генпрокурор.

У вересні 2016 Генпрокуратура склала повідомлення про підозру колишньому народному депутату України і двом його спільникам за фактом заволодіння часткою в статутному фонді ТОВ «Промринок» (ринок «7-й кілометр» в Одесі). У повідомленні ГПУ особи підозрюваних не вказані, проте 22 вересня генпрокурор Юрій Луценко говорив, що це колишній нардеп Юрій Іванющенко, його бізнес-партнер Іван Аврамов і екс-директор ринку Олег Гресь.

У 2010 році акції ТОВ «Промтоварний ринок» (неофіційна назва ринок «7-й кілометр») перейшли у власність Іванющенка і Аврамова.

З 21 лютого 2015 року стосовно Іванющенка розслідувалася справа про незаконне збагачення на суму 72 млн швейцарських франків і організації розкрадання 170 млн гривень держкоштів, отриманих від продажу квот Японії на викиди парникових газів. Іванющенко оскаржував в судах законність порушення цієї справи.

Нагадаємо, кримінальні провадження проти людей, наближених до колишнього народного депутата й відомого бізнесмена Юрія Іванющенка, що займалися «кришуванням» злочинів на відомому одеському ринку «Сьомий кілометр», так і не були відкриті.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: