Розслідування справи Іванющенка триває – ГПУ

Читать на русском
У Генпрокуратурі заявили, що кримінальні провадження за підозрою соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка об’єднані і за ними триває досудове розслідування.
Юрій Іванющенко

У Генпрокуратурі заявили, що кримінальні провадження за підозрою соратника екс-президента Віктора Януковича Юрія Іванющенка об’єднані і за ними триває досудове розслідування.

Про це йдеться у повідомленні ГПУ, повідомляє «Слово і Діло».

Наголошується, що проводиться розслідування за фактом організації розкрадання держкоштів в особливо великих розмірах, в сумі близько 177 млн гривень під час укладання договорів між ДП «Держекоінвест» та ТОВ «Карпатибудінвест».

«Також розслідування проводиться за фактом отримання неправомірної вигоди в особливо великих розмірах в сумі близько 650 млн гривень», – заявили у ГПУ.

«У даному випадку йдеться про розкрадання кіотських грошей, виділених на виконання капітального ремонту 38 об’єктів соціальної сфери у Луганській області, тобто у населених пунктах, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження», – йдеться у повідомленні.

Луценко обурений: суд закрив усі справи щодо ІванющенкаВерховний Суд України під час засідання ухвалив рішення закрити всі справи, що стосуються колишнього народного обранця Юрія Іванющенка.

«Тому, наразі не представляється можливим проведення необхідних процесуальних дій, у тому числі експертиз, для завершення розслідування кримінального провадження за вказаним фактом», – повідомляє прес-служба.

Крім того, ГПУ проводить досудове слідство за фактом організації вимагання за попередньою змовою групою осіб частки у статутному фонді ТОВ «Промринок», що завдало матеріальної шкоди потерпілим у великих розмірах та організації підписання, за попередньою змовою групою осіб завідомо підробленого документу.

Нагадаємо, 3 березня Рада ЄС зняла санкції з Іванющенка. У Центрі протидії корупції вже заявили, що через зняття санкцій з екс-«регіонала» Україна втратила 5,4 мільярда гривень.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: