Вугілля з окупованого Донбасу почали постачати в Росію

Читать на русском
Вугільні шахти, розташовані на окупованих територіях Донбасу припинили поставки вугілля в Україну. Бойовики також підтвердили припинення поставок вугілля на підконтрольні Україні території.

Вугільні шахти, розташовані на окупованих територіях Донбасу припинили поставки вугілля в Україну.

Про це повідомляє російське агентство «Интерфакс», пише «Слово і Діло».

«Поставки високоенергетичного вугілля на Україну припинені і більш не виробляються. Проте, підприємства працюють, видобуток вугілля не зупинявся», – заявили в «раді міністрів» самопроголошеної «ДНР».

Вони також підтвердили припинення поставок вугілля на підконтрольні Україні території.

Україна не збирається відмовлятися від вугілля з окупованого Донбасу – ГройсманПоставки вугілля з тимчасово окупованих територій на сході України наразі є безальтернативними.

«Після введення зовнішнього управління Київ вживає всіх можливих заходів для того, щоб перешкодити роботі цих підприємств. Тому навіть у разі зняття блокади, як ми очікуємо, вони, скоріше за все, відмовляться купувати вугілля з цих підприємств. Зараз же поставок вугілля немає», – сказав співрозмовник агентства.

Співрозмовник агентства пояснив, що одночасно почалися поставки вугілля з Донбасу до Росії. «Обговорюються, зокрема, і поставки до Криму», – додав він.

Нагадаємо, нещодавно міністр енергетики Ігор Насалик говорив, що Україна відмовиться від вугілля з ОРДЛО через три роки. Однак у лютому він заявляв, що країна може відмовитися від вугілля з окупованого Донбасу в будь-який момент.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: