Україна не збирається відмовлятися від вугілля з окупованого Донбасу – Гройсман

Читать на русском
В уряді України вважають, що продовження блокади створює ризики для енергетичної безпеки країни.

Поставки вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу наразі є безальтернативними.

Про це прем'єр-міністр Володимир Гройсман розповів у ефірі телеканалу ICTV, передає «Слово і Діло».

«Необхідно на всі речі дивитися абсолютно відкрито, і якщо хтось радіє, що він перекрив українцям електроенергію, я дуже переживаю, й хочу підкреслити: ми зробимо все для того, щоб вугілля в Україні було достатньо для потреб населення та виробництва електроенергії», – сказав він.

Прем'єр-міністр уточнив, що Україна споживає 24 млн тонн енергетичного вугілля на рік. Із них 9 млн тонн – вугілля марки «А», що видобувається на окупованих територіях Донбасу.

Антрацитовий зашморг – як політики позбавляли Україну вугілля з окупованого ДонбасуВтрата центрального Донбасу призвела до дефіциту в Україні вугілля антрацитної групи, марок «А» і «Т». Це актуалізувало в суспільстві питання диверсифікації поставок і загального підвищення ефективності енергетичної галузі країни.

Нагадаємо, що 25 січня ветерани антитерористичної операції почали третій етап блокади торгівлі з окупантами й заблокували залізницю Луганськ-Лисичанськ-Попасна на ділянці Гірське-Золоте.

30 січня невідомі особи підірвали залізничну колію на маршруті Луганськ-Лисичанськ-Попасна.

«Слово і Діло» зафіксувало 353 обіцянки прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, 206 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 58%. Із повним переліком обіцянок прем'єра можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: