Через три роки Україна відмовиться від вугілля з ОРДЛО – Насалик

Читать на русском
Міністр енергетики Ігор Насалик повідомив, що через три роки Україна зможе відмовитися від вугілля, що поставляється з тимчасово окупованих територій Донбасу.
Ігор НасаликФото: УНІАН

Через три роки Україна зможе відмовитися від вугілля, що поставляється з тимчасово окупованих територій Донбасу.

Про це на засіданні Кабінету міністрів розповів міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, повідомляє «Слово і Діло».

«Якщо подивитися по тому балансу, який ми розглядаємо на цей рік, то це вже не 9,5 млн тонн, які нам необхідні, а ми вже близько 6 млн тонн тільки використовуємо», – підкреслив він.

Насалик нагадав, що уряд затвердив постанову, якою «передбачена заміна деяких блоків із антрацитової групи на газову».

Він також повідомив, що уряд раніше ухвалив програми з розвитку атомного комплексу, а також програми з гідроенергетики.

Україна може відмовитися від вугілля з ОРДЛО в будь-який момент – НасаликВ Україні є достатньо ресурсів для того, щоб відмовитися від вугілля антрацитної групи, яке надходить з окупованої частини Донбасу, в разі ухвалення відповідного політичного рішення.

«Всі вони дають можливість через 2,5-3 роки повністю відмовитися в енергетиці від використання антрацитової групи вугілля», – додав міністр.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Міністерство енергетики поставило завдання щорічно на 30% скорочувати залежність від вугілля антрацитної групи, який до останнього часу майже повністю поставлявся із зони проведення АТО.

Відзначимо, що раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявляв, що Україна не збирається відмовлятися від вугілля з окупованого Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: