МЕРТ пропонує реєструвати платників ПДВ в електронному режимі

Читать на русском
Мінекономрозвитку пропонує запровадити зміни до Податкового кодексу України, які дозволять суб'єктам господарювання реєструватися платниками податку на додану вартість на підставі електронних заяв.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі пропонує внести зміни до Податкового кодексу України, які дозволять суб'єктам господарювання реєструватися платниками податку на додану вартість (ПДВ) на підставі електронних заяв.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна», передає «Слово і Діло».

«Мета таких норм – скорочення терміну, необхідного для реєстрації суб'єкта господарювання (у тому числі при первинній реєстрації) як платника ПДВ», – йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, розміщеному на сайті міністерства.

Документ спрямований на поліпшення інвестиційного клімату і позиції України в рейтингу Doing Business світового банку, додає МЕРТ.

МЕРТ пропонує Кабміну повністю відмовитися від регулювання цінМіністерство економічного розвитку і торгівлі має намір запропонувати Кабінету міністрів скасувати державне регулювання цін на продукти харчування на постійній основі.

Згідно йому, платник ПДВ зможе зареєструватися на підставі заяви в електронній формі з використанням електронного підпису, а також на підставі заяви в електронній формі при первинній реєстрації суб'єкта господарювання. Лише у разі відмови в реєстрації контролюючий орган письмово повідомляє про це платника податку.

Проект також пропонує скоротити до одного дня прийняття контролюючими органами рішень про добровільну реєстрацію суб'єктів господарювання (у т. ч. при первинній реєстрації) як платника ПДВ та/чи єдиного податку.

Крім того, зазначає МЕРТ, у разі прийняття спростить перереєстрацію платника податків у разі зміни місцезнаходження (місця проживання), зніме обов'язковість використання печаток і розбіжності у визначенні терміна «незалежна професійна діяльність».

Раніше глава МЕРТ озвучив плани приватизації на поточний рік.

Нагадаємо, раніше МЕРТ оприлюднило консенсус-прогноз зростання цін цього року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: