МЕРТ оприлюднило консенсус-прогноз зростання цін цього року

Читать на русском
Прогноз складений за підсумками дискусії між провідними фахівцями макропрогнозування держави, бізнесу та громадськості.

У 2017 році всі експерти очікують пожвавлення розвитку економіки порівняно з 2016 роком. Згідно з консенсусною оцінкою, зростання ВВП у 2017 році становить 2,4% а інфляція прогнозується експертами на рівні 11% (грудень до грудня попереднього року).

Про це йдеться в повідомленні Міністерства економічного розвитку і торгівлі України, передає «Слово і Діло».

Прогноз був складений за підсумками чергової дискусії між провідними фахівцями макропрогнозування держави, бізнесу та громадськості, яка відбулася 10 лютого. Повідомляється, що за результатами дискусії Мінекономрозвитку оприлюднює черговий випуск «Україна – перспективи розвитку. Консенсус-прогноз» (січень 2017 року).

Степан КубівНародний депутат України
Кубів обіцяє ліквідувати понад тисячу неефективних держпідприємствСказано 10 лютого 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Консенсус-прогноз – це усереднені значення основних прогнозних показників економічного розвитку України, розраховані на основі експертних оцінок учасників опитування. Всі узагальнені макропоказники, наведені в консенсус-прогнозі, розраховані як медіана.

Нагадаємо, що Мінекономрозвитку готується перевести в електронну форму 70% документообігу в сфері видачі дозволів і ліцензій.

За підсумками 9 місяців 2016 року державна частка в економіці України склала 16,3%, найбільше держава присутня у сфері наукової й технічної діяльності – 66%.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: