МЕРТ пропонує Кабміну повністю відмовитися від регулювання цін

Читать на русском
МЕРТ буде рекомендувати Кабінету міністрів визнати експеримент успішним і скасувати державне регулювання цін.

Міністерство економічного розвитку і торгівлі має намір запропонувати Кабінету міністрів скасувати державне регулювання цін на продукти харчування на постійній основі.

Проект відповідної постанови вже готується й незабаром буде винесений на обговорення громадськості, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Результатом пілотного проекту є підтвердження попередніх висновків Мінекономіки про низьку ефективність наявних способів цінового регулювання», – йдеться у відповіді Мінекономіки на запит агентства.

Інфляція в 2016 році склала 12,4%Ціни на споживчому ринку в грудні 2016 р. порівняно з попереднім місяцем зросли на 0,9%, за рік у цілому - на 12,4%.

Раніше повідомлялося, що МЕРТ тимчасово скасувало з 15 серпня 2016 року на 3 місяці адміністративне регулювання цін на продукти харчування з метою перевірити ефективність державного регулювання цін.

Проте після експерименту зі скасуванням державного регулювання цін на продукти харчування соціальні продукти в Україні дорожчали сильніше, ніж очікувалося.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: