Експерт: відмова РФ від своїх цілей на Донбасі – ще не кінець війни

Читать на русском
Микола Сунгуровськийдиректор військових програм

Гібридна війна, війна нового покоління, цивілізаційна війна, війна чужими руками – по-різному називають те, що відбувається на Донбасі, залежно від точки зору, з якої дивляться на цю війну.

Таку думку в коментарі «Слову і Ділу» висловив директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський, оцінюючи позицію ОБСЄ щодо того, що Донбас через військовий конфлікт став головною зоною нестабільності в Європі.

«Таких зон нестабільності багато, і, в залежності від ситуації, вони можуть дестабілізуватися або навпаки тимчасово вщухнути. Росія створює багато зон нестабільності, а потім сама ж пропонує свої послуги з вирішення цих конфліктів», – констатує військовий експерт.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко запевнив, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народуСказано 18 червня 2014 р.Статус обіцянки: Архів

Тому, коли звучать заяви, що без Росії безпека в світі неможлива або вона повинна стати членом загальної системи безпеки, пояснити причини таких заяв складно.

«За останні 50 років відбулася комерціалізація цінностей. Головний пріоритет – отримання прибутку. Заради ось цих прибутків готові пожертвувати всім іншим. Велика частина прибутку лежить на території Росії з її ринком», – пояснює Сунгуровський.

Багато хто зараз розцінює перемогу України у війні через призму відмови Росії від своїх цілей. Але зробити погано для Росії – ще геть не означає зробити добре для України.

«Для України важливо, щоб ця війна закінчилася як мінімум поверненням до тих можливостей, які у нас були до агресії. Це означає компенсацію за завдані збитки, відновлення суверенітету, цілісності, гарантії безпеки. Ось це для України буде перемогою», – резюмує експерт.

Як відомо, в середу в Мінську був укладений черговий договір про припинення вогню та розведенні сторін, починаючи з 7 березня.

Три роки тому Президент України Петро Порошенко пообіцяв, що Україна переможе у війні на Донбасі за рахунок підтримки народу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: