Війна на Донбасі може перейти в гарячу фазу – ОБСЄ

Читать на русском
Генсек ОБСЄ повідомив про напружену ситуацію на сході України та не виключив чергової ескалації бойових дій.

Генсек ОБСЄ Ламберто Заньєр заявив про ескалацію бойових дій на сході України та не виключає, що бої можуть перейти в гарячу фазу.

Про це пише «Слово і Діло», посилаючись на Reuters.

«Ситуація складна. Схоже, що активність триває. Є побоювання з приводу відновлення чергової фази військових дій. У мене немає останньої інформації, але це не виглядає занадто добре. В різних районах зберігається «кінетична активність», в основному із застосуванням легкого озброєння», – розповів Заньєр.

Однак при цьому, зазначив він, у деяких випадках застосовуються вибухові речовини, а це означає, що вони також використовують міномети або інше важке озброєння, що є порушенням режиму припинення вогню.

На Донбас прибув 60-й «гумконвой» ПутінаУкраїнський кордон незаконно перетнула автоколона з 26 вантажівок, які, за твердженням російської сторони, доставляють на Донбас гуманітарну допомогу.

Раніше в ОБСЄ попередили про ескалацію бойових дій. 18-19 лютого спостерігачі місії зафіксували 919 вибухів на сході України, в основному в районі Авдіївки та на луганському напрямку.

За словами генсека ОБСЄ, війна на Донбасі стала основним джерелом нестабільності та напруженості в Європі.

Напередодні в ОБСЄ також розкритикували рішення керівництва Кремля про визнання «документів» ОРДЛО та вважають, що РФ зробила крок назад у питанні врегулювання конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, минулого тижня в Мінську укладено черговий договір про припинення вогню та розведення сторін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: