Надзвичайний стан: Міненерго скоротило виробництво енергії від спалювання антрациту в три рази

Читать на русском
Основне завдання запровадження надзвичайних заходів – зменшити генерації, які працюють на антрацитовій групі.

Основним завданням введення надзвичайного стану є скорочення обсягів виробництва теплової генерації на основі антрациту.

Про це під час години запитань до уряду у Верховній Раді заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик, передає «Слово і Діло».

Кабмін запровадив надзвичайні заходи в енергосистемі УкраїниСьогодні, 15 лютого, на позачерговому засіданні Кабінету міністрів було ухвалено рішення про запровадження надзвичайних заходів у енергетичній системі України.

За його словами, надзвичайний стан в енергетиці запроваджено для того, аби зменшити енергогенерацію на основі вугілля антрацитової групи.

«Основне завдання запровадження надзвичайних заходів – зменшити генерації, які працюють на антрацитовій групі. Нам вдалося знизити генерацію вугілля антрацитової групи з 36 тис. до 12 тис. тонн, які діють на сьогоднішній день, а внесок атомної електроенергії в прогнозному балансі на березень-місяць становить 59%», – заявив міністр.

Насалик розповів, що до блокування вугілля антрацитової групи з окупованого Донбасу Україна не відчувала потреби запасатися вугіллям, саме тому стратегічний запас не був сформований.

Наразі уряд впроваджує та буде здійснювати чотири основних проекти, що дозволяють економити на антрацитовому вугіллі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що надзвичайний стан в енергетиці діятиме до 17 березня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: