Нацрада заборонила ще один російський телеканал

Читать на русском
Нацрада з телерадіомовлення, сьогодні, 23 лютого, ухвалила рішення заборонити трансляцію російського телеканалу «Мисливець і рибалка», викривши його у військовій пропаганді.

Нацрада з телерадіомовлення, сьогодні, 23 лютого, ухвалила рішення заборонити трансляцію російського телеканалу «Мисливець і рибалка», викривши його у військовій пропаганді.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «УНІАН».

Таке рішення було прийнято у зв'язку з тим, що 11 і 12 лютого в ефірі телеканалу транслювалася передача «Звезда на крючке» за участю російського офіцера полковника ГРУ Генерального штабу ЗС Російської Федерації Євгена Миколайовича Конопелькіна.

Так, у програмі було наведено інформацію про героїчну службу командира батальйону російського спецназу ГРУ Росії в Чечні, його бажання з дитинства служити у спецназі, описано бойову ситуацію в м. Грозному (Чечня), після участі в якій Є. Конопелькін отримав зірку Героя Росії, що створює для глядачів позитивний образ російського офіцера, який захищає свою країну від бойовиків і відчуває гордість за російську армію.

Нацрада заборонила понад 500 російських фільмів та серіалів за два рокиДержагентство з питань кіно відмовило в реєстрації й скасувало прокатні посвідчення на трансляцію більш ніж 500 російських фільмів і серіалів упродовж 2014-2016 років.

«Розміщення в ефірі такої інформації свідчить про наявність порушення вимог частини другої статті 6 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», згідно з якою не допускається використання телерадіоорганізацій для трансляції телепередач, виготовлених після 1 серпня 1991 року, що містять популяризацію або пропаганду органів держави-агресора та їхніх окремих дій, що виправдовують чи визнають правомірною окупацію території України», - наголосили у регуляторі.

Рішення Національної ради набуває чинності через місяць після його оприлюднення. Раніше на телеканалі СТБ 15 січня ввечері вийшла в ефір російська версія проекту «Битва екстрасенсів», в якій брали участь «люди в камуфляжі», серед яких були колишні і чинні російські військові. Один з них відкрито зізнався, що брав участь у бойових діях в Україні.

Нагадаємо, Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вже заборонила мовлення понад 70 російським телеканалам на території України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: