Нацрада заборонила понад 500 російських фільмів та серіалів за два роки

Читать на русском
Держагентство з питань кіно відмовило в реєстрації й скасувало прокатні посвідчення на трансляцію більш ніж 500 російських фільмів і серіалів упродовж 2014-2016 років.
Фото з відкритих джерел

Держагентство з питань кіно відмовило в реєстрації й скасувало прокатні посвідчення на трансляцію більш ніж 500 російських фільмів і серіалів упродовж 2014-2016 років.

Про це повідомляють на сайті Нацради з питань телебачення та радіомовлення, пише «Слово і Діло».

Відзначають, що Нацрада щотижня звертається до Держкіно щодо дотримання телекомпаніями вимог законів України «Про кінематографію» та «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборони пропаганди їх символіки» для вжиття відповідних заходів.

Телесеріали та фільми, в яких були виявлені порушення, передають для розгляду Експертній комісії з питань розповсюдження та демонстрування фільмів.

Стець розповів, чому в прифронтових містах транслюється пропаганда з РФМінстець заявив, що для відновлення мовлення українських телеканалів у прифронтових зонах потрібно звільнити Донецьк і Луганськ.

«Після відповідної експертизи члени комісії роблять висновок про їх відповідність нормам чинного законодавства, на підставі якого Держкіно може відмовити в реєстрації фільмів та видачі державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів або його скасувати», – зазначають у Нацраді.

Також повідомляють, що в рамках захисту інформаційного простору України цей перелік буде доповнюватися.

Нагадаємо, відповідно до закону «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України», в ефірі українських телекомпаній не можуть показувати серіали та фільми, зняті в Росії пізніше ніж 1 січня 2014 року.

22 листопада Держкіно заборонило ще сім телесеріалів виробництва РФ.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Верховній Раді візьмуться за перевірку російських зірок.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: