У Генштабі проводять збори керівного складу ЗСУ

Читать на русском
У Києві проходять оперативні збори з керівним складом Збройних сил України на чолі з начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком.

В Києві проходять оперативні збори з керівним складом Збройних сил України на чолі з начальником Генштабу ЗСУ Віктором Муженком.

Про це повідомили в прес-службі Міноборони, передає «Слово і Діло».

Продукція для ЗСУ маркуватиметься кодами НАТОКожен предмет постачання військової продукції Збройних сил України маркуватиметься кодами відповідно до стандартів НАТО.

«Учасники зборів на семінарах і заняттях вдосконалюють методику підготовки та проведення командно-штабних навчань із досвіду 2016 навчального року. Велика увага приділяється заходам із розвитку та реформування ЗСУ на сучасному етапі та практичній реалізації дорожньої карти Стратегічного оборонного бюлетеня», – повідомили в прес-службі Міноборони.

За словами Муженка, головна мета зборів – досягнення загального розуміння процесів реформування й розвитку Збройних сил України в сучасних умовах, усвідомлення необхідності реалізації цих процесів для підвищення бойових можливостей військ і зміцнення обороноздатності держави.

Очікується, що сьогодні, 22 лютого, участь в оперативних зборах візьме вище військово-політичне керівництво країни. Частина заходу буде відкритою для преси.

Нагадаємо, РНБО України схвалила Стратегічний оборонний бюлетень країни. 6 червня документ затвердив Глава української держави Петро Порошенко. В документі визначено, як Україна буде підвищувати обороноздатність і співпрацювати з НАТО, щоб згодом стати членом Альянсу.

Зазначимо, що цього року ЗСУ візьмуть участь у 38 міжнародних навчаннях.

Нагадаємо, Росія порушила понад 30 кримінальних справ проти бійців ЗСУ.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: