На Донбас прибув 60-й «гумконвой» Путіна

Читать на русском
Український кордон незаконно перетнула автоколона з 26 вантажівок, які, за твердженням російської сторони, доставляють на Донбас гуманітарну допомогу.

Колона МНС Росії з так званою гуманітарною допомогою для Донбасу вчергове незаконно перетнула українсько-російський кордон.

Про це повідомили в МНС РФ, інформує «Слово і Діло».

Згідно з повідомленням, кордон перетнули 26 автомобілів, завантажені «гуманітарною допомогою», загальна вага якої перевищує 300 тонн. Основна маса вантажу - «продукти харчування, предмети першої необхідності, а також дитячі продуктові набори, призначені для дітей віком до 1 року».

За даними МНС, одна з частин колони прибула для оформлення на пункт пропуску «Донецьк», друга – на «Матвєєв Курган».

У МЗС підсумували три роки збройної агресії РосіїРосія, як держава-агресор, захопила 7,2% території України, на якій в окупації, страху і терорі живуть мільйони українських громадян.

Відзначимо, що це перша з початку 2017 року та 60-та із серпня 2014 року автоколона МНС Росії, яка прибула на Донбас.

При цьому нещодавно терористи не пропустили на підконтрольну собі територію автомобілі з гуманітарною допомогою ООН.

Нагадаємо, на початку лютого в РНБО повідомили, що РФ почала активно перекидати велику кількість військової техніки, танків, реактивних систем залпового вогню в зону АТО.

«Підкріплення надається російським гібридним військам уздовж всієї лінії розмежування. Все це може свідчити про готовність Росії до подальшої ескалації бойових дій на Донбасі», – сказав секретар РНБО Олександр Турчинов.

Сьогодні представник України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко обговорить із головою представництва ЄС в Україні та єврокомісаром з питань гуманітарної допомоги ситуацію на Донбасі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: