Бойовики не пустили на Донбас гуманітарку ООН

Читать на русском
Бойовики самопроголошених республік не пустили на Донбас 24 автомобіля гуманітарних вантажів ООН.

Проросійські бойовики не пропустили на окуповану територію Донбасу 24 автомобілі з гуманітарним вантажем від Організації Об'єднаних Націй, а пропустили лише один.

Як передає «Слово і Діло», про це в ефірі «112 Україна» повідомила помічник начальника Східного регіонального управління Держприкордонслужби Оксана Іванець.

«Сьогодні протягом першої половини дня прикордонники на КПВВ «Новотроїцьке» здійснили оформлення гуманітарного вантажу від ООН. В гумконвої слідували вантажі на непідконтрольну територію, це були будматеріали і медикаменти. Всього було оформлено 25 автомобілів і вже о 17 годині, після закінчення роботи КПВВ прикордонники отримали інформацію, що на непідконтрольну території був пропущений лише 1 автомобіль, ще 23 були повернуті на контрольовану територію без будь-яких пояснень. Ще один залишився в «сірій зоні» через несправність в самому автомобілі, про його долю нічого не знаємо. Всі інші 23 автомобілі прибули через КПВВ «Новотроїцьке», зараз вони знаходяться на території логістичного центру», - розповіла вона.

За словами Оксани Іванець, про інцидент прикордонники повідомили місії ОБСЄ і в штаб АТО. Завтра автомобілі мають намір повернутися на підконтрольну Україні територію, в «Л/ДНР» вони слідувати не мають наміру.

В ДПСУ також підкреслили, що це перший подібний випадок, коли бойовики не пропускають на підконтрольну собі територію автомобілі з міжнародної гуманітарної допомогою.

Нагадаємо, за останні півроку п'ять російських гуманітарних конвоїв прибуватимуть щомісяця на територію окупованого Донбасу, перший буде відправлений до кінця січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: