Турчинов розповів, яку техніку Росія зараз перекидає на Донбас

Читать на русском
За останні три доби Росія перекинула на Донбас танки, БМП, МТ-ЛБ, РСЗВ Град, а також САУ 2С7 Піон (203 мм), 2А36 Гіацинт (152 мм).

Останнім часом Російська Федерація активізувала перекидання на територію окупованої частини Донбасу військової техніки, зброї та військовослужбовців.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу РНБО.

«Через неконтрольовану частину російсько-українського кордону з території РФ завозиться велика кількість військової техніки, танків, реактивних систем залпового вогню тощо», – цитує Олександра Турчинова прес-служба РНБО.

За його словами, за останні три доби з РФ на Донбас були перекинуті в значній кількості танки, БМП, МТ-ЛБ (багатоцільовий транспортер (тягач) легкий броньований), РСЗВ «Град», а також САУ 2С7 «Піон» (203 мм), 2А36 «Гіацинт» (152 мм).

«Підкріплення надається російським гібридним військам уздовж усієї лінії розмежування», – сказав секретар РНБО.

У російських військкоматах ведеться неприхована робота з вербування контрактників для участі в бойових діях на сході України.

«Все це може свідчити про готовність Росії до подальшої ескалації бойових дій на Донбасі», – сказав він.

Бойовики відновили атаку на Світлодарську дугуНа Світлодарській дузі проросійські бойовики відновили атаки на позиції українських військових.

Раніше повідомлялося, що в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі сторони конфлікту ведуть боротьбу за контроль над так званою «сірою зоною».

Нагадаємо, що Турчинов анонсував 2017-й як переломний рік у війні на Донбасі.

«Слово і Діло» зафіксувало 114 обіцянок секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олександра Турчинова, 61 з яких він виконав. Коефіцієнт його відповідальності – 54%. З повним переліком обіцянок секретаря РНБО можна ознайомитися на сторінці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: