Збитки від паводку на Закарпатті оцінили в 6 мільйонів

Читать на русском
Загальна сума збитків від лютневого паводка в Закарпатській області становить більш ніж 6 мільйонів гривень.

Загальна сума збитків від лютневого паводка в Закарпатській області становить більш ніж 6 мільйонів гривень.

Про це повідомила прес-секретар Закарпатської обласної ради Вікторія Сенгетовська, пише «Слово і Діло» з посиланням на Mukachevo.net.

За її словами, в кожному районі працювали спеціально сформовані комісії, які зафіксували всі руйнування на місцях. Зокрема тільки близько в 1,5 мільйона з цієї суми оцінені руйнування в селі Бронька, що на Іршащині.

Місцеві легенди України: захист від паводків на Закарпатті«Слово і Діло» продовжує досліджувати найбільш злободенні проблеми міст та регіонів України, що, попри обіцянки політиків, не вирішуються роками. На черзі Закарпаття та його найбільш руйнівне стихійне лихо – паводки.

Нагадаємо, в селі Бронька на Закарпатті повінь зруйнувала два житлових будинки. Ще десятки дворів виявилися в болоті, а стіни багатьох будинків наскрізь промокли.

Раніше рятувальники почали підривати лід на річках Закарпатської області, щоб не дати можливості утворитися льодовим заторам, через яких починається підтоплення населених пунктів.

Зазначимо, що голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль говорив, що через великий крижаний затор існує загроза підтоплення Ужгорода та Сторожниці.

Раніше видання «Слово і Діло» повідомляло, що Москаль провалив обіцянку домогтися відновлення фінансування протипаводкового захисту в регіоні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: