У Кабміні заперечують покупку вугілля у терористів

Читать на русском
За словами Володимира Кістіона, Україна не купує вугілля на підконтрольних бойовикам територіях.

Віце-прем'єр-міністр Володимир Кістіон заявив, що Україна не закуповувала вугілля на територіях, які контролюють проросійські бойовики.

Як повідомляє «Слово і Діло», про це Кістіон сказав в ефірі «Еспресо».

«Україна не веде ніяких господарських операцій з непідконтрольною території», - зазначив Кістіон.

За його словами, структура самої енергетики виглядає в такому форматі: одна з компаній, яка виробляє електроенергію «Центренерго» державна, інші компанії - це приватна власність. Наприклад, ГТК Ахметова, «Донбасенерго». Це компанії, які виробляють електроенергію на своїх потужностях.

«Центренерго» проводить певні тендерні процедури, в яких беруть участь об'єкти господарювання. І якщо є переможець - його перевіряють всі структури.

«Тому тут не можна говорити про фінансування тероризму», - підкреслив віце-прем'єр.

Також він додав, що ціна визначається на відповідному хабі, де можна орієнтуватися в цінах на світовому ринку. «Українські компанії закуповують вугілля за тими цінами, які вищі за світові», - сказав Кістіон.

Нагадаємо, раніше Міністерство енергетики та вугільної промисловості України поставило завдання щорічно на 30% скорочувати залежність від вугілля антрацитної групи, яке до останнього часу майже повністю поставлялося із зони АТО в обсягах понад 9 мільйонів тонн на рік.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: