У МЕРТ назвали частку держави в економіці України

Читать на русском
Найбільша частка держави в області наукової і технічної діяльності – 66 відсотків, загальна держчастка в економіці країни становить 16,3 відсотка.

За підсумками 9 місяців 2016 року державна частка в економіці України склала 16,3%, найбільше держава присутня в області наукової й технічної діяльності – 66%.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу МЕРТ.

«Ми підрахували частку державного сектора в економіці за 9 місяців 2016 року. Вона склала 16,3%», – йдеться в повідомленні відомства.

Повідомляється, що якщо розглянути за секторами, то найбільшою є частка держави в області наукової й технічної діяльності – 66%. Далі йдуть сільське, лісове та рибне господарство (53,3%), поставки електроенергії, газу, пари та кондиціонованого повітря (49,2%).

У МЕРТ спрогнозували зростання економіки на 2016-2017 рокиУ Міністерстві економічного розвитку і торгівлі прогнозують інфляцію близько 14%, а ВВП – 1% за підсумками року.

Раніше повідомлялося, що за підсумками першої половини 2016 року питома вага державного сектора економіки склала 16,5%, при цьому в сільському господарстві цей показник досягає майже 53%.

Нагадаємо, що після націоналізації найбільшого банку в Україні – «ПриватБанку» – частка держави у фінансовій системі України перевищила 50%.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: