МБРР видасть півтори сотні мільйонів доларів США на розвиток малого бізнесу в Україні

Читать на русском
МБРР виділить 150 млн доларів США, які будуть використані для підтримки малих і середніх підприємств при їх виході на експортні ринки.

Кабінет міністрів ухвалив постанову щодо врегулювання умов для залучення державним «Укрексімбанком» кредиту Міжнародного банку реконструкції та розвитку на суму $150 млн під гарантії уряду.

Відповідне рішення було ухвалено сьогодні на засіданні уряду, пише «РБК-Україна», передає «Слово і Діло».

«Ці кошти будуть використані для підтримки малих і середніх підприємств при їх виході на експортні ринки», – заявив міністр фінансів України Олександр Данилюк, коментуючи рішення уряду.

ЄБРР підготує державний «Ощадбанк» до приватизаціїЄвропейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) допоможе Кабінету міністрів України підготувати продаж 20% акціонерного капіталу Ощадбанку до 2018 року.

Також під час засідання уряд підтримав проект розпорядження Президента України Петра Порошенка на директиви щодо завершення переговорів щодо кредиту.

Як повідомлялося раніше, Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) створив в Україні компанію Crea I UA LLC, якій передав в управління власні вагони.

ЄБРР також зацікавлений у подальшій співпраці з владою Києва, зокрема в розробці транспортної схеми міста та будівництві метрополітену.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: