В ЄБРР заявили про збільшення кредитування України

Читать на русском
Україна друга за обсягами вкладень ЄБРР, а наступного року сума кредитів може бути збільшена.
Президент ЄБРР Сума Чакрабарті

В Європейському банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) заявили про наміри збільшити кредитування української економіки в 2017 році.

Про це заявив президент банку Сума Чакрабарті під час зустрічі з прем'єр-міністром України Володимиром Гройсманом 28 листопада, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Кабінету міністрів.

«У 2016 році банк інвестує в Україну 400 мільйонів євро, а наступного року ця сума може бути збільшена», – заявив президент ЄБРР.

За його словами, Україна – друга країна за інвестиціями банку. Однак в ухваленні рішення про збільшення кредитування увага банку буде приділена реформам.

ЄС виділить 200 мільйонів євро на розвиток міського транспорту в УкраїніЄвропейський інвестиційний банк відкриє Україні кредитну лінію на 200 мільйонів євро, спрямованих на фінансування розвитку громадського транспорту в містах України.

«Зокрема, Європейський банк реконструкції та розвитку приділить особливу увагу реформам у міністерствах і відомствах, щоб зміцнити й розвинути їхню інституційну спроможність», – сказав президент банку.

Як повідомлялося раніше, ЄБРР залучив 23 млн євро на розвиток вітрової станції «Карпатська» у Львівській області. Станція зі встановленою потужністю в 20,7 МВт буде експлуатувати шість вітрових турбін.

Також «Укрзалізниця» має намір закупити 3,6 тис. вантажних вагонів у 2017 році на кошти Європейського банку реконструкції та розвитку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: