ЄБРР допускає участь у купівлі «ПриватБанку»

Читать на русском
Поки рано говорити про можливу приватизацію ПриватБанку, проте, коли прийде час для такого рішення, ЄБРР хоче надати свою підтримку.
Франсіс Маліж

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) допускає свою участь у процесі можливої ​​в майбутньому приватизації «ПриватБанку» (Дніпро) за певних умов.

Про це заявив керівний директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

«Поки рано говорити про можливу приватизацію «ПриватБанку». Наразі важливо правильно завершити його націоналізацію, потім стабілізувати й реструктуризувати банк. Лише тоді можна буде говорити про його приватизацію. Але коли прийде час для такого рішення, ми, звичайно, хотіли б надати свою підтримку», – сказав він.

Наразі ЄБРР має намір консультувати уряд під час підбору нового менеджменту банку та з інших питань.

Націоналізація «ПриватБанку», причини та наслідки – думки фінансистівНаціоналізація «ПриватБанку» жодним чином не позначиться на фінансовій стійкості фінустанови, оскільки всі його ризики на себе взяла держава.

«Ми ведемо діалог з урядом з усіх питань (навколо націоналізації «ПриватБанку» – Ред.). Після того, як було ухвалено рішення про націоналізацію, весь менеджмент має бути змінений новою командою з професійних банкірів. Оскільки ми знайомі з багатьма банкірами, ми обговорювали деякі кандидатури з урядом», – сказав він.

Нагадаємо, що Фонд гарантування вкладів фізичних осіб сьогодні ввів тимчасову адміністрацію в «ПриватБанк», тимчасовим адміністратором призначена Наталія Соловйова.

Вчора пізно ввечері стало відомо, що Кабінет міністрів ухвалив рішення націоналізувати найбільший банк країни – «ПриватБанк».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: