ЄБРР підготує державний «Ощадбанк» до приватизації

Читать на русском
Ощадбанку допоможуть розробити впровадження комплексної програми трансформації з метою його комерціалізації та підготовки до запланованої приватизації в 2018 році.

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) допоможе Кабінету міністрів України підготувати продаж 20% акціонерного капіталу «Ощадбанку» до 2018 року.

Про це йдеться в меморандумі, який підписали міністр фінансів Олександр Данилюк, голова правління «Ощадбанку» Андрій Пишний і керівний директор ЄБРР у країнах Східної Європи та Кавказу Френсіс Маліж, передає «Слово і Діло».

Згідно з цим меморандумом, «Ощадбанк» отримує підтримку в розробці та впровадженні комплексної програми трансформації з метою його комерціалізації й підготовки до наміченої приватизації в 2018 році.

«Зобов'язання України щодо продажу до середини 2018 року не менш ніж 20% пакета акцій в «Ощадбанку» та «Укрексімбанку» зафіксовано в меморандумі з МВФ від 1 вересня 2016 року. При цьому для того, щоб такий продаж був вигідним для держави, банки мають розробити й успішно впровадити стратегії, які сприятимуть підвищенню їх вартості», – повідомили в Мінфіні.

«Ощадбанк» подав позов проти Росії на 1 мільярд доларівДержавний ощадний банк України («Ощадбанк», Київ) має намір отримати від Російської Федерації компенсацію на суму понад $1 млрд.

Меморандум визначає кроки, які будуть потрібними від кожної зі сторін для досягнення спільної мети – трансформації «Ощадбанку» в привабливий інвестиційний об'єкт. У рамках цієї співпраці ЄБРР також може надалі інвестувати кошти в акціонерний капітал «Ощадбанку» за умови досягнення ключових цілей процесу трансформації.

Нагадаємо, що згідно з підписаним сьогодні меморандумом, «Ощадбанк» отримає підтримку ЄБРР у ​​поліпшенні корпоративного управління.

Раніше повідомлялося про відсутність потенційних інвесторів, зацікавлених у входженні в капітал або купівлі державних банків.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: