Реформа силового блоку: все, що ми не хотіли знати про стан оборони

Читать на русском
Богдан Яременко

На кордоні з Кримом близько двох років існує напіввоєнізований кримськотатарський підрозділ, який впродовж усього цього часу не можуть зробити частиною ЗСУ чи НГУ. Всі – Президент, місцева влада, СБУ, МВС – знають про цю проблему.

Про це на своїй сторінці в Facebook пише дипломат, голова правління фонду «Майдан закордонних справ» Богдан Яременко, передає «Слово і Діло».

«Виконуючи якесь завдання, підрозділ ЗСУ розгортається в Херсонській області, й командування цієї частини виявляється необізнаним у ситуації на місці розгортання», – розповідає дипломат.

Наразі, як і в 2014 році, направляємо «олов'яних солдатиків» «кудись туди» без розвідки та розуміння, що на них «десь там» чекає.

Кримськотатарський воєнізований підрозділ, очевидно, в рамках виконання свого основного завдання – блокади Криму – вирішує «розібратися», що за військовий підрозділ розгортається поруч із ними.

«Розгортаючись, підрозділ ЗСУ зустрічає якийсь організований опір і, дякувати Богу, без жертв, але із застосуванням сили долає його. Зранку всі дізнаються, що перемогли не лютих ворогів, а заклятих друзів. Переможці прозрівають і починають вибачатися», – аналізує Яременко.

Все це, за його словами, відбувається на відстані півтора-два кілометри від лінії фронту, яку українська влада чомусь вважає лінією державного кордону й розміщує там прикордонників та митників, фактично на очах у росіян, у зоні, де реально можуть діяти російські ДРГ.

Види летальної зброї в зоні проведення АТОЛетальна зброя ділиться на два види – зброя ближнього бою (холодна вогнепальна зброя та військова техніка) та зброя масового ураження.

«Можна привітати Генштаб та політичне керівництво України з черговою операцією з виявлення реального стану підготовки та організації оборони в Україні», – резюмував Богдан Яременко.

Нагадаємо, 12 лютого на Чонгарі військові ЗСУ затримали учасників кримськотатарського батальйону.

Два роки тому міністр оборони Степан Полторак пообіцяв реформувати Міноборони та Генштаб на всіх рівнях.

Яку військову техніку та зброю використовують українські військові в зоні АТО, «Слово і Діло» детально розповіло в матеріалі «Види летальної зброї в зоні проведення АТО».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: