На Чонгарі стався конфлікт між ЗСУ та кримськими татарами – Чубаров

Читать на русском
На в'їзді до Криму вночі відбувся конфлікт між військовослужбовцями Збройних сил України та членами громадської організації Аскер.

У ніч на понеділок поруч із блокпостом на в'їзді до Криму відбувся конфлікт між військовослужбовцями Збройних сил України та членами кримськотатарського батальйону ім. Номана Челебіджихана.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив народний депутат Рефат Чубаров, передає «Слово і Діло».

«У ніч з 12 на 13 лютого 2017 року на Чонгарі трапився інцидент між військовослужбовцями ЗС України та членами громадської організації «Аскер». Початком інциденту стало невмотивоване й силове заняття військовослужбовцями облаштованій громадською організацією «Аскер» території, на якій базуються бійці формованого кримськотатарського батальйону імені Номана Челебіджихана», – йдеться в повідомленні Чубарова.

За словами депутата, в ході конфлікту були пошкоджені окремі споруди та майно організації «Аскер», щодо самих кримським татар робилися спроби силового впливу. Зараз на місці події працюють представники СБУ.

Україна проведе стрільби з «Буків» біля кордону з КримомЗбройні сили України проведуть бойові стрільби з ракетних установок Бук-М1 в Херсонській області.

Водночас в оперативному командуванні «Південь» ВСУ інформацію про напад спростували.

«Підрозділ, який входить до складу військової частини оперативного командування «Південь» і виконує бойові завдання в Херсонський області, на кордоні з Кримом, облаштовує за наказом командира бойові позиції. Під час здійснення необхідного переліку робіт на позиції прибули максимально озброєні представники незаконного збройного формування. З огляду на специфіку підрозділу й умови ситуації, формування були затримані, роззброєні на виконання всіх вимог статутів та інших законодавчих актів щодо дій у таких ситуаціях», – заявили військові. Звинувачення в нападі на членів «Аскер» там назвали «черговим фейком і спробою очорнити Збройні сили України».

Нагадаємо, раніше Чубаров закликав українську владу змінити статус Криму в Конституції.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: