До кінця опалювального сезону перерахунку субсидій не буде – Рева

Читать на русском
Міністр соціальної політики Андрій Рева розповів, що до кінця поточного опалювального сезону субсидії не перераховуватимуть.
Андрій Рева

До кінця поточного опалювального сезону субсидії не перераховуватимуть.

Про це розповів міністр соціальної політики Андрій Рева в ефірі телеканалу «Інтер», повідомляє «Слово і Діло».

«Рішення Кабміну (про зміну соціальних норм – Ред.) набуває чинності 1 травня 2017 року. Субсидій, які вже затверджені для людей, воно не стосуватиметься. Перерахунку субсидій за новими нормативами до завершення опалювального сезону не буде», – сказав він.

Міністр зазначив, що перевірка, проведена минулого року після завершення опалювального сезону, показала, що в країні завищені нормативи щодо споживання газу.

Киянам пропонують погашати борги за «комуналку» в розстрочкуЦентр комунального сервісу пропонує розстрочку боргів за житлово-комунальні послуги терміном на п’ять років. Мешканці столиці можуть укласти відповідні угоди з 1 лютого до 31 березня.

«Фактично людина споживає 5,3 кубометра газу на 1 квадратний метр площі за місяць. А норматив становив 7 кубометрів газу. Тому виникла переплата за субсидією, держава заплатила більше, ніж люди спожили, – 14,5 мільярдів гривень. Змінивши соціальні нормативи, уряд привів споживання енергоносіїв до рівня споживання попереднього опалювального сезону», – пояснив він.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні суттєво подорожчає вода, а кияни стали частіше відмовлятися від центрального опалення через його дорожнечу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: