Кияни стали частіше відмовлятися від центрального опалення через його дорожнечу

Читать на русском
Випадки самовільного демонтажу киянами елементів системи центрального опалення стали приводом для створення робочої групи на базі департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА.

Кияни дедалі частіше почали відмовлятися від системи центрального опалення, самовільно відключаючи свої помешкання й демонтуючи її елементи.

Про це йдеться в листі ПАТ «Київенерго» комісії Київради з питань ЖКГ, пише на своїй сторінці в Facebook депутат Київради Олександр Пабат, передає «Слово і Діло».

«Випадки самовільного демонтажу киянами елементів системи центрального опалення стали приводом для створення робочої групи на базі департаменту житлово-комунальної інфраструктури КМДА. Профільному відомству доручено розглянути технічну та юридичну можливості задовольнити дедалі частіші звернення мешканців столиці про самостійний демонтаж батарей», – пише депутат.

Водночас Пабат підкреслює, що незалежно від мотивації киян у приватному порядку ця процедура неможлива. Більше того, вже існують прецеденти судових розглядів між киянами та балансоутримувачами будинків.

У КМДА не знайшли помилок у платіжках киян за опаленняУ Київській міській державній адміністрації розповіли про результати перевірок платіжок киян за опалення.

«Рішення буде складним, адже на одному боці права й здорового глузду інтереси власника квартири, на іншому – норми забезпечення теплопостачанням і, відповідно, інтереси всіх мешканців багатоквартирного будинку», – пише він.

Нагадаємо, що 24 травня 2016 року київський міський голова Віталій Кличко заявив про намір почати процес демонополізації ринку теплоенергетики в Києві. Для цього планується реанімувати роботу комунального підприємства «Київтеплоенерго».

Тоді ж Кличко запевнив, що до початку нового опалювального сезону всі будинки Києва будуть обладнані тепловими лічильниками, проте обіцянку не виконав.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: