Геращенко повідомила, скільки кадрових військових РФ перебуває на Донбасі

Читать на русском
На тимчасово окупованих територіях Донбасу зараз перебувають шість тисяч кадрових військових Російської Федерації.

Наразі на окупованих територіях Донбасу перебувають понад шість тисяч російських військовослужбовців.

Про це заявила віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко, передає «Слово і Діло».

Крім того, в складі «республік» воюють близько 34 тисяч найманців з РФ.

«Немає секрету в тому, що серед 40 тисяч найманців незаконних збройних формувань на Донбасі, вони насправді натаскуються кураторами з Росії, й серед цих людей понад 6 тисяч становлять кадрові російські військові», – повідомила Геращенко.

Експерт про ситуацію на Донбасі: заморожування конфлікту за зразком Придністров'яПолітолог поділився міркуваннями щодо продовження «Мінська» в ході зустрічі «нормандської четвірки».

За її словами, Україна має беззаперечні докази того, що ескалація конфлікту на Донбасі була спровокована російськими бойовиками та російським зброєю.

Надалі українська сторона наполягатиме на першочерговості виконання гуманітарного блоку з безпеки Мінських домовленостей під час зустрічі міністрів закордонних справ «нормандської четвірки», яка пройде 15 лютого в Німеччині.

Нагадаємо, 29 січня в Авдіївці (Донецька область, розташована на лінії розмежування вогню) почалося загострення. Бойовики інтенсивно обстрілювали українські позиції та житлові квартали Авдіївки, а також інших населених пунктів.

Станом на початок січня міністр оборони України Степан Полторак повідомляв про присутність 5 тисяч військовослужбовців РФ на Донбасі.

Раніше Геращенко назвала кількість полонених на Донбасі.

Нагадаємо, експерт розповів «Слову і Ділу», чим загрожує Україні блокада Донбасу.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: