У Німеччині сьогодні обирають президента

Читать на русском
Делегати Федеральних зборів Німеччини сьогодні віддадуть свої голоси за нового номінального главу держави – президента ФРН.
Фото з відкритих джерел

Сьогодні делегати Федеральних зборів Німеччини обирають нового президента країни.

Про це з посиланням на DW повідомляє «Слово і Діло».

Згідно з процедурою, спочатку в алфавітному порядку зачитуються імена кандидатів, після чого виборщики отримають бюлетені й повинні будуть проголосувати в спеціальних кабінках.

Щоб перемогти в першому турі, кандидату необхідно отримати абсолютну більшість голосів – не менше 631. Результати голосування, як передбачається, будуть оголошені сьогодні ж.

Заява посла Німеччини щодо Донбасу – кулуарна позиція, яку не могла озвучити МеркельЕксперт оцінив заяву посла Німеччини про те, що вибори на Донбасі можна провести в присутності військ РФ, та розповів, чи може це бути негласною позицією ФРН.

Фаворитом виборів є колишній міністр закордонних справ країни Франк-Вальтер Штайнмаєр. У коаліції Соціал-Демократичної партії і консервативного блоку Християнсько-Демократичного союзу, що підтримує його, понад 900 голосів у Федеральних зборах.

Інавгурація нового президента Німеччини запланована на 19 березня.

Як відомо, через півроку в ФРН відбудуться парламентські вибори, за результатами яких визначиться й основний кандидат на крісло реального керівника країни. Поки найбільші шанси очолити уряд залишаються у чинного канцлера Ангели Меркель.

Також цього року відбудуться вибори президента Франції, де як основний фаворит до останнього моменту розглядалася лідер ультраправих Марін Ле Пен, яка, втім, за результатами останніх опитувань, може програти вибори в другому турі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: